Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 37 common:people_all_forms

STEM-тиждень у Бабинській СЗШ

Date: 4 травня 2020 о 12:59, Refreshed 4 травня 2020 о 13:17
638 views

STEM-тиждень у Бабинській СЗШ

Уже третій рік STEM-освіта впроваджується у Бабинській СЗШ. Почалось все з гуртка робототехніки і участі у міжнародній програми FIRST LEGO League, але на цьому вони не зупинились і STEM заразила всі предмети. У рамках фестивалю «STEM-весна – 2020» з 27 по 30 квітня 2020 року проходив Всеукраїнський STEM-тиждень. Враховуючи, що дистанційне навчання здійснюється в закладах освіти в різних умовах, це не стало їм на заваді провести даний захід.

Вчитель інформатики та математики Кульчак М.В. долучила команду FLL Бабинської СЗШ «United Kingdom» до STEMтижня. В конференції Zoom діти не тільки обговорили деталі свого проекту, а й працювали над своїми моделями в парах. Частиною їх проекту «Modern Ecology Village» є будинки з особливими кімнатами, одна з них це спільна вітальна, яка дозволить людям бути частиною живої спільноти та насолоджуватися соціальним способом життя там, де вони живуть. Якість наших відносин часто визначає, наскільки ми щасливі - і спільне життя сприяє здоров’ю та щастю. Також проект будинків передбачає впровадження програми «Зелений тариф», тому дахи обладнані сонячними батареями. Всі деталі діти врахували і створили 3D модель свого проекту у різних програмних середовищах: Sweet Home 3D, LDD (Lego digital designer), Tinkercad. А також обернули комп’ютерні ігри на свою користь, створили 3D модель свого будинку у редактор гри «Fortnite». Також учні презентували свій проект  на ROBOfirst online сезону 2019-2020 "CITY SHAPER - формуй місто".

Команда FLL Бабинської СЗШ «United Kingdom» різновікова. Але ми ніколи не забуваємо основні Цінності FIRST®: Інклюзія (Ми поважаємо один одного та приймаємо наші відмінності) та Командна робота (Ми сильніші, коли ми працюємо разом). Кожен член команди важливий і кожна думка цінна.

Що важче вчитись чи навчати? Малай Маргарита учениця 9 класу спробувала себе у ролі ментора і допомогла створити будинок з  «Modern Ecology Village» з підручних засобів, принцип дії сонячних батарей та суть програми «Зелений тариф» наймолодшій учасниці команди Кульчак Софії (4 клас).  Також Софія спроектувала і змайструвала модель будинку з LEGO DUPLO. В проекті об’єднано: психологію, математику, фізику, інформатику, інженерію, економіку.

Поєднати  математику, фізику, інженерію  та застосування сучасних технологій, допомогла Кульчак М.В. голограма зі смартфону. Її легко створити  за допомого смартфона, використовуючи ножиці, скотч та старі коробки від компакт-дисків. Маленьким дітям це чарівна іграшка, а для старшокласників може бути цікавий бінарний й урок з двох основних предметів: геометрія «Многогранники. Піраміди» та фізика «Хвильова та квантова оптика. Інтерференція світла». Це дозволить повторити окремі види пірамід; основні елементи та властивості правильної зрізаної піраміди; розширити коло застосування законів оптики. Гарно поєднується математика, фізика, інженерія  та застосування сучасних технологій.

Розмальовки зі скоротними дробами зроблять вивчення звичайних  дробів веселим та цікавим. Зазвичай це складно, але не для школярів Бабинської СЗШ.

Що входить в склад губної помади? Яке число не можна записати римськими цифрами? Відбитки пальців якої тварини практично ідентичні з відбитками людини? Відповіді на ці та інші запитання учні 5-11 класів отримали, взявши участь у онлайн-челенджі "Цікаві факти з STEM-наук", який організувала вчитель хімії Сторчак Т.В. Завдяки цьому вони отримали нові знання та ще з більшим захопленням будуть вивчати природничі науки, оскільки факти, які дізналися учасники дійсно вражають та дивують. Як провести цікаво та корисно час добре знають учні 5-8 класів, оскільки вони проводили досліди, експерименти, були активними учасниками «Домашньої лабораторії». Діти досліджували явища, властивості речовин, які є у них вдома, проводили досліди, які були їм запропоновані з нашого сайту «Хімія – це цікаво» та не тільки, оскільки тут дослідження обмежувалися лише наявністю потрібних речовин та матеріалів. Вразило те, з якою відповідальністю учні віднеслись до створення відео, змонтувавши захопливі ролики.

Вчитель географії Долга Н.В. провела  лабораторні роботи онлайн природничо-математичних та інженерно-технічних наук для учнів 9-10 класів. Екологія "Нітрати у продуктах харчування та очистка стічних вод" (9 клас). нжиніринг "Цікава миханіка" (10клас). Учні 5-7 класів разом зі своїми батьками мейкерували вдома. Навколосвітній пензлик (1-11 класи)

Якщо під час карантину хтось просто сидить та грає в комп’ютерні ігри, то учні Бабинської СЗШ самі створюють ігри в середовищі Scratch, вчяться програмувати мовою Python, створюють перші програмки.

І це не просто слова фотозвіт тому доказ.

Фото https://photos.app.goo.gl/WBckt7xN29f88Avj8

Comments:
Only authorized users can leave comments.