Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 37 чоловік

ЮНІ ПРОГРАМІСТИ З БАБИНА ЗНОВУ ПРОЙШЛИ У ФІНАЛ

Дата: 26 лютого 2019 о 20:31, Оновлено 4 серпня 2019 о 21:17
172 перегляда

  ЮНІ ПРОГРАМІСТИ З БАБИНА ЗНОВУ ПРОЙШЛИ У ФІНАЛ

23 лютого у Львові було гаряче – місто Лева приймало Відбірковий турнір FIRST LEGO League, під час якого школярі представляли свої старап розробки в категорії Проект, демонстрували згуртованість команди в категорії Основні Цінності,  пояснювали суддям механіку та програмування їх робота в категорії Дизайн Робота  та звичайно ж, змагались роботами на виконання спеціальних місій в Грі Роботів.

  У програмі FIRST LEGO League беруть участь понад 20 тисяч команд з 98 країн світу. З 2012 року у їх число входить Україна. У Львові турнір проходить вперше - цьогоріч у ньому взяли участь майже 100 учасників у складі 13 команд  зі шкіл Львівської, Чернівецької, Івано-Франківської, Хмельницької, Закарпатської, Тернопільської та Херсонської областей.

  На Всеукраїнський Чемпіонат FIRST LEGO League, що відбудеться у рамках фестивалю робототехніки та STEM-освіти ROBOfirst проходять 7 команд, в тому числі і команда з Чернівецької обл - UNITED KINGDOM. 

   Під час підготовки до відбіркового туру гуртківці вибрали тему «Фізичні і соціальні проблеми космонавтів». Що цікаво, що під час досліджень завданням тренера є не підказати, а надихнути, спрямувати дії учнів, тобто вивченням теми і розрахунками та програмуванням вони займаються цілком самостійно. Це є ефективним способом зацікавити дітей програмуванням, стимулом до вивчення природничо-математичних наук, формування в учнів критичного мислення, вміння бачити зв’язок технічної творчості з предметами шкільного курсу. Отже, вивчаючи тему космосу, дітям треба було познайомитися не тільки з окремими темами фізики, математики, астрономії, але й фізіології, медицини, психології. Тобто навчаються з випередженням. Вони створили конструкцію, яка дасть можливість танцювати космонавтам у космосі. Можливо хтось зі скептичною посмішкою сприйме таке повідомлення, бо мало хто знає, що астронавтам це допоможе подолати ряд фізичних і психологічних проблем: підвищення артеріального тиску, атрофія м’язів, втрата кісткової та м’язової маси, депресія, безсоння, велике психологічне напруження тощо. Музика чи не найкращий спосіб долати стреси і піднімати настрій, а танцювальні рухи задіюють усі типи м’язів, що запобігає їх атрофії. Щоб спроектувати конструкцію, необхідно було врахувати ще й параметри космонавтів та фізичні властивості предметів у космосі. Це досить складно, адже потрібно освоїти багато інформації, а ще більше провести практичних досліджень і творчо все опрацювати. Та гуртківці не тільки справилися із завданням, але й проявили додаткові уміння – їхній робот єдиний серед представлених був «музично обдарованим».

  Львівський відбірковий  турнір FIRST LEGO League  позаду. Попереду клопітка підготовка до Всеукраїнського фестивалю «ROBOfirst – більше ніж роботи».

https://babin.e-schools.info/photoalbum/56110

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.